Treść strony

ZAKOŃCZENIE PROJEKTU AGRO EKO LAB

W ubiegłym tygodniu zakończyliśmy projekt AGRO EKO LAB. Projekt skierowany do młodych rolników, wyposażający ich w wiedzę na temat uprawy ekologicznej oraz skróconemu łańcuchowi dostaw produktów rolnych do konsumenta. Projekt rozpoczął się od przeszkolenia nauczycieli, następnie grupa uczniów z technikum rolniczego pojechała na dwudniową wizytę studyjną do gospodarstwa ekologicznego w Marszewie. Jego właściciele są członkami kooperatywy spożywczej w Poznaniu.

Kooperatywa spożywcza jest alternatywą dla mniejszych gospodarstw rolnych, gdzie niskie dochody zniechęcają młodych rolników do pozostania na wsi. Jednocześnie konsumenci chcą jeść zdrową żywność, lecz w sklepach ze zdrową żywnością jest ona zbyt droga. Innowacja pomaga rozwiązywać oba powyższe problemy.

Projekt zakończył się warsztatami dla uczniów, które przeprowadziła pani Maria Hirowska.

  • ZAKOŃCZENIE PROJEKTU AGRO EKO LAB (6)
  • ZAKOŃCZENIE PROJEKTU AGRO EKO LAB (7)
  • ZAKOŃCZENIE PROJEKTU AGRO EKO LAB (8)
  • ZAKOŃCZENIE PROJEKTU AGRO EKO LAB (1)
  • ZAKOŃCZENIE PROJEKTU AGRO EKO LAB (2)
  • ZAKOŃCZENIE PROJEKTU AGRO EKO LAB (3)
  • ZAKOŃCZENIE PROJEKTU AGRO EKO LAB (4)
  • ZAKOŃCZENIE PROJEKTU AGRO EKO LAB (5)

« wstecz